Frekvencia jedál v plánovanom jedálnom lístku v priebehu mesiaca

11.10.2013 10:59

Polievky - z čerstvej zeleniny, strukovín, rýb so závarkami - ovsené vločky, krúpy, pohánka, cícer.

Hlavné jedlá - rôzne druhy mias:

4x - miešané mäso (znížená dávka mäsa-bravčové, hovädzie),

4x - bezmäsité jedlo (zeleninové, strukovinové, syrové),

4x - múčne jedlo ( z múky, ryže),

3x - pokrmy z hydiny (kuracie, morčacie, kačacie-prsia, stehná),

3x - z mäsa bravčového,

2x - pokrmy z rýb (najmä z rýb morských ),

2x - z mäsa hovädzieho.

Prílohy - 5x zemiaky, 3x zemiaková kaša, 3x ryža, 2x cestoviny, 1x až 2x knedle s celozrnnou alebo cícerovou múkou, 1x chlieb k prívarku.

Zeleninové šaláty - 2-3x do týždňa s kombináciou ovocia-využívať sezónnosť. 

Desiate -2 x nátierka -mäsová , šunková, rybacia, tvarohová, zeleninová, vajcová, džemová alebo medová,

            - 4 x  syrová nátierka,

            - 1 x drožďová nátierka.

Olovranty - 4x ovocné šaláty, 3x domáce pečené múčniky, 2x nátierky tvarohové, syrové, jogurty s ovocím, mliečne kaše, cereálie.       

             -

Späť