Frekvencia jedál v plánovanom jedálnom lístku v priebehu mesiaca
11.10.2013 10:59Polievky - z čerstvej zeleniny, strukovín, rýb so závarkami - ovsené vločky, krúpy, pohánka, cícer.
Hlavné jedlá - rôzne druhy mias:
4x - miešané mäso (znížená dávka mäsa-bravčové, hovädzie),
4x - bezmäsité jedlo (zeleninové, strukovinové, syrové),
4x - múčne jedlo ( z múky, ryže),
3x - pokrmy z hydiny (kuracie, morčacie, kačacie-prsia, stehná),
3x - z mäsa bravčového,
2x - pokrmy z rýb (najmä z rýb morských ),
2x - z mäsa hovädzieho.
Prílohy - 5x zemiaky, 3x zemiaková kaša, 3x ryža, 2x cestoviny, 1x až 2x knedle s celozrnnou alebo cícerovou múkou, 1x chlieb k prívarku.
Zeleninové šaláty - 2-3x do týždňa s kombináciou ovocia-využívať sezónnosť.
Desiate -2 x nátierka -mäsová , šunková, rybacia, tvarohová, zeleninová, vajcová, džemová alebo medová,
- 4 x syrová nátierka,
- 1 x drožďová nátierka.
Olovranty - 4x ovocné šaláty, 3x domáce pečené múčniky, 2x nátierky tvarohové, syrové, jogurty s ovocím, mliečne kaše, cereálie.
-
———
Späť